Spanienjagtrejser

Ronda ibex (stenbuk)

Ronda ibex (stenbuk)

Ibexen er genkendelig med sine snoede horn, der svejer bagud. Ronda stenbukken lever i klippeområder og kan adræt springe rundt på klipperne. Stenbukken er en vild ged, der lever i flokke, hvor hanner og hunner det meste af tiden er adskildt. Under brunsten mødes flokkene og adskilles igen, når hunnerne læmmer. Hvis der opstår situationer, hvor stenbukken føler sig truet, har de en bestemt adfærd og kald, der advarer de andre i flokken. Herefter flygter de op ad klippeskrænter, hvor rovdyret ikke kan følge dem.

Ronda ibex er den mindste af de spanske ibex-arter. Det gør den dog ikke mindre interessant, da den for manges vedkommende er den mest unikke underart af de spanske ibex. De kraftige horn opnår typisk en længde på 52-68 cm, som er mere lodrette end de tre andre spanske ibex. Grundet omgivelserne i området omkring Ronda, Malaga er Ronda ibexen meget isoleret. Populationen af Ronda ibex er ganske lille og kombineret med de omgivelser, hvor den lever, er jagten her absolut en udfordring. 

Vær opmærksom på, at vi ikke kan garantere ledige licenser, da al jagt i Spanien er styret ud fra antallet af licenser, det enkelte revir bliver tildelt årligt. Dette er grunden til at vores antal af jagtlicenser er meget begrænsede.

Priser

Trofæ

CIC point

Pris

OBS: Alle priser er vejledende

Limitless

Limitless

31.995 kr.

Antal jagtdage

2

Inklusiv

2 jagtdage

Trofæafgift

Tilladelser

Jagtlicens

Frokost på jagtdage

 

Eksklusiv

Dyrlægegebyr, eksporttilladelse og forsendelsesomkostninger

Indlogering og andre måltider

Aktiviteter efter jagten

Internet, telefonopkald og fax

Fly og transport til/fra lufthavn

Eventuelle drikkepenge til professionelle guider og personale

Leje af riffel. (750 kr. pr. dag, inklusiv ammunition)

Konservator (behandling af trofæ) 

  •  På plade 900 kr. 
  • Skuldermonteret: 3.375 kr.

Vilkår og betingelser

Depositummet er ikke refunderbart. Vi vil dog være så vidt muligt være behjælpelige, hvis vores gæst ønsker at få ændret datoen for rejsen.

På tidspunktet for bookingen af datoer, vil 50% af rejsens totalpris (depositummet) blive opkrævet. Restbeløbet for rejsen skal være betalt 60 dage før jagten. Hvis bookingen er sket inden for 60 dage før afrejsen, vil det fulde beløb blive opkrævet. 

Hvis gæsten anskyder et dyr, som ikke bliver fundet, er det påkrævet gæsten at betale beløbet svarende til trofæets fulde pris. I langt de fleste tilfælde vil vores team dog finde det anskudte dyr. 

Jægeren vil have tre fair muligheder pr. trofæ. Efter den tredje mulighed, kan jagten være betragtet som afsluttet. 

Jagtlicens og tilladelser: For at erhverve jagtlicensen og forsikring skal gæsten sende en kopi af pas samt gæstens jagttilladelse mindst 21 dage før rejsen. 

Hoteller i nærheden

Med til jagten på stenbukken hører lokal overnatning hos jordbesidderen. Hvis gæsten ønsker at overnatte et andet sted, skal dette arrangeres af gæsten selv. Nedenstående ophold er blot vores anbefalinger af hoteller, som ligger i nærheden af jagtområdet. Vores gæster står selv for booking af overnatning på disse hoteller. De steder som vi anbefaler ligger alle i en god placering i forhold til steder, hvor vi udbyder jagter.

I Zahara del la Sierra
Cortijo Salinas
I Zahara del la Sierra
Molino El Vinculo
Ronda ibex i Spanien

Området

1.5 times kørsel fra Malaga lufthavn.

Jagten på Ronda ibex foregår i det bjergskønne område ved Grazalema Natural Park. Området er særdeles kendt for at være et trækplaster for ihærdige vandrere. Selve jagten foregår som pürch, hvor det kræver held og ikke mindst snilde, at spotte den helt rigtige ibex og derefter komme ind på den. Skudsituationerne kan være vanskelige, hvor længere skud ofte vil være nødvendige.

Seværdigheder

Området ligger i det solrige Andalusien, der er kendt for tyrefægtning, tapas og flamenco.

Tag til byen Ronda og oplev Andalusien som en lokal. Her finder du et væld af små hyggelige restauranter, og den imponerende tyrefægter arena, som var den første i Spanien, samt den imponerende bro Puente Nuevo.

Nordvest for området finder man storbyen Sevilla, hvor dansen flamenco opstod og tyrefægtning den dag i dag stadig kan opleves. Sevilla er et kapitel for sig og bør opleves.

Iberisk kronhjort

Dåhjort

Muflon

Iberisk råbuk

Southeastern ibex

Ronda ibex

Gredos ibex

Beceite ibex

Gemse (chamois)

Mankefår

Stenhøns & Vagtel

Monteria