Spanienjagtrejser

Southeastern ibex
(Sierra Nevada stenbukken)

Southeastern ibex

Southeastern ibexen er den største af de to Sydspanske stenbukke. Den lever i bjergområderne tæt ved Sierra Nevada bjergkæden, som er Europas sydligeste skisportssted, i provinsen Granada i Andalusien. 

Sierra Nevada stenbukken lever på stejle bjergskråninger, hvor dens føde hovedsageligt er figenkaktussen. De store hanner kan være utroligt svære at finde frem til uden for brusten, hvor de ofte samles i større flokke og kæmper om parringen. 

Hannernes horn er kendetegnet ved at være meget tykke og have et imponerende bagudgående svej. Populationen af denne ibex er forholdsvist lille sammenlignet med Beciete og Gredos ibex.  

Jagten på Southeastern ibex kan tilpasses jægerens fysik. Vi har områder, der indbyder til klassisk bjergjagt, hvor vi går i ørkenlandskabet tæt ved Guadix fra solopgang til solnedgang. Vi har derudover også områder, hvor vi primært kører rundt på reviret for at spotte ibex og derefter pürche efter den udvalgte ibex. Endeligt har vi områder ude ved kysten nær Motril, hvor vi kan køre jægeren næsten hele vejen og hvor der samtidig er enormt stærke (og mange) Southeastern ibex. Valget er op til jægeren og dennes fysik. 

Vær opmærksom på, at vi ikke kan garantere ledige licenser, da al jagt i Spanien er styret ud fra antallet af licenser, det enkelte revir bliver tildelt årligt. Dette er grunden til at vores antal af jagtlicenser er meget begrænsede.

Priser

Trofæ

CIC point

Pris

High representative

<205

29.995 kr.

Bronze

37.995 kr.

Silver

46.995 kr.

OBS: Alle priser er vejledende og inkl. moms

Gold

68.995 kr.

Antal jagtdage

2-3

Inklusiv

2 jagtdage

Trofæafgift

Tilladelser

Jagtlicens

Frokost på jagtdage

 

Eksklusiv

Dyrlægegebyr, eksporttilladelse og forsendelsesomkostninger

Indlogering og andre måltider

Aktiviteter efter jagten

Internet, telefonopkald og fax

Fly og transport til/fra lufthavn

Eventuelle drikkepenge til professionelle guider og personale

Leje af riffel. (750 kr. pr. dag, inklusiv ammunition)

Konservator (behandling af trofæ) 

  • På plade 900 kr. 
  • Skuldermonteret: 3.375 kr.

Vilkår og betingelser

Depositummet er ikke refunderbart. Vi vil dog være så vidt muligt være behjælpelige, hvis vores gæst ønsker at få ændret datoen for rejsen.

På tidspunktet for bookingen af datoer, vil 50% af rejsens totalpris (depositummet) blive opkrævet. Restbeløbet for rejsen skal være betalt 60 dage før jagten. Hvis bookingen er sket inden for 60 dage før afrejsen, vil det fulde beløb blive opkrævet. 

Hvis gæsten anskyder et dyr, som ikke bliver fundet, er det påkrævet gæsten at betale beløbet svarende til trofæets fulde pris. I langt de fleste tilfælde vil vores team dog finde det anskudte dyr. 

Jægeren vil have tre fair muligheder pr. trofæ. Efter den tredje mulighed, kan jagten være betragtet som afsluttet. 

Jagtlicens og tilladelser: For at erhverve jagtlicensen og forsikring skal gæsten sende en kopi af pas samt gæstens jagttilladelse mindst 21 dage før rejsen. 

Vores anbefaling til hoteller

Med til jagten på stenbukken hører lokal overnatning hos jordbesidderen. Hvis gæsten ønsker at overnatte et andet sted, skal dette arrangeres af gæsten selv. Nedenstående ophold er blot vores anbefalinger af hoteller, som ligger i nærheden af jagtområdet. Vores gæster står selv for booking af overnatning på disse hoteller. De steder som vi anbefaler ligger alle i en god placering i forhold til steder, hvor vi udbyder jagter.

I Freila
Cuevas de la Luz

Området

2 timers kørsel fra Malaga lufthavn.
1 times kørsel fra Granada lufthavn.

Jagten foregår i området omkring Freila, hvor Europas største ørken findes. Naturoplevelsen skaber associationer til områder i staten Utah, USA. Ørkenlandskabet står her i forunderlig kontrast til frodige oliventræer og hvidløgsmarker.
Jagten foregår ved kørsel på det enorme område, hvor gæst, jagtguide og lokale hjælpere spotter stenbukkene. Det kan være vanskeligt men grundet en streng afskydningspolitik, er der altid mange dyr at finde.

Seværdigheder

Området omkring Freila er ganske enkelt ubeskriveligt. Der findes næppe noget lignende i Europa. En times kørsel fra området finder man byen Granada, der er kendt for sin arabiske indflydelse fra mauerne. Besøg for eksempel paladset Alhambra eller gå en tur i de små gader nede i byen, der giver dig en oplevelse af at være i Marrakesh, Marokko. Til ski-entusiasterne er Sierra Nevada let tilgængeligt fra Granada. Sierra Nevada, der i folkemunde også lægger navn til southeastern ibex’en, er Europas sydligste skisportsområde og kan ofte prale af at have den længste skisæson i Europa – typisk fra november til juni.

Iberisk kronhjort

Dåhjort

Muflon

Iberisk råbuk

Sierra Nevada ibex

Ronda ibex

Gredos ibex

Beceite ibex

Gemse (chamois)

Mankefår

Stenhøns & Vagtel

Monteria